we noemen het ADHD

ADHD: attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis

in de volksmond: ADHD….Alle dagen heel druk

Eigenlijk klopt dat niet helemaal.

Sinds enige tijd weten wij dat wij in ons gezin een ADHD-er rijk zijn en die is niet alle dagen heel druk..

Wel alle dagen drukker dan gemiddeld denk ik …

Toen ik in mijn handen zat met de diagnose (een waar boekwerk overigens) heb ik gehuild. Zowel van verdriet als van blijdschap.

Verdriet omdat het niet meer over zal gaan, omdat er “uitdagingen” zullen zijn, onbegrip, woede wellicht…

Blijdschap omdat mijn onderbuik gevoel dus juist bleek. Hij behoefde geen zogeheten  “harde aanpak” om te leren luisteren…. Hij kan het gewoon ECHT niet.

Aandacht tekortstoornis met hyperactiviteit. Lekker dan.

Als oudere ouder is het bij tijd en wijle al een opgave om nog enigszins soepel mee te komen met ren- dans- en/of ander soortige fysieke bewegings-sessies; laat staan met hyperactiviteit…én dan ook nog in de overgang zitten… (we gaan een uitdaging niet uit de weg zeg maar…)

We mogen nu concrete voorbeelden verzamelen zodat we hierin begeleiding kunnen krijgen. Koud een paar uur na de zorginstelling te hebben verlaten levert het eerste voorval al 3 pagina’s concrete voorbeelden op.

We hebben bij de volgende begeleidingsafspraak een ware boekbespreking vrees ik.

Nu begint er een ware queeste. Een zoektocht naar de juiste werkwijze en aanpak. We gaan een spannend avontuur beleven op zoek naar de sleutel!

Het zal geen makkelijke reis worden maar ach…even relativerend…wat is dat wel in dit leven…..

Mijn hyperactieve knuffeldoos is mij intens dierbaar.

We zullen samen op het vlot stappen en deze wereldreis beginnen; hopende dat we uiteindelijk in staat zullen zijn om van ons vlotje een verrekte knap zeiljachtje te maken waar we mooi mee verder kunnen varen!

10 gedachten over “we noemen het ADHD

  1. Wauw wederom.

    Wat mooi gezegd! En wat een heerlijk ventje hebben jullie toch! ♡
    Komt wel goed met dat zeiljacht! Ik zie talentvolle vlottenbouwers 😉

  2. Mooi geschreven, wordt vast een woelige maar intense zeiltocht…
    Ik weet niet of het wat is voor Gijs, maar een collega van mij geeft mindfulnes training aan kinderen. Haar bedrijfje heet Stay Mindful Today.

  3. Lieve Anja… laat het geen zoektocht zijn, dan ga je voorbij aan alle mooie momenten die er NU al zijn? Niet makkelijk en zeker verdrietig, omdat jou prachtige beweeglijke enthousiaste knuffelvriend vaak niet begrepen wordt. Maar dat zegt meer over de omgeving want voor jouw vriendje is het duidelijk: ADHD. Zorg dat je mannetje zijn prachtige eigenachappen behoud en geef hem tools om er mee om te gaan. Dat gaat jullie zeker lukken! ? Dikke knuffel?

  4. Ik ben nog altijd dol op jullie mannetje, hij is in het juiste nest geboren en daar mag hij zijn wie hij is! Koester hem, hij komt er wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *