airborne

In de vakantie onderneem je wel eens iets, zo ook karbunkel. Bij een pretpark in het  oosten van het land, avonturenpark is sinds enige tijd een, overigens erg mooi, slidepark aangelegd, aquaventura. Wat is een slide park, hoor ik mensen denken. Dit is een park met alleen maar waterglijbanen. Echt retevet. Nu beschik ik niet (meer) over een gestroomlijnd lichaam en vraag ik mijzelf nog wel eens af of het nog wel esthetisch verantwoord is dat ik mij  in een badpak laat aanschouwen; echter voor een frisse duik kan een dergelijk kledingstuk toch wel uitkomst bieden. We troffen het met het weer, het regende, wat bij zo een instelling inhoudt dat de wachttijden al gauw met zo’n 15 minuten verkort werd. We mochten ons lijfje in een band hijsen, waarbij gemeld moet worden dat je, wanneer je van bepaalde afmeting bent,  je volledig in een vacuum wordt getrokken. Als je dus wilt gaan verzitten wordt je getrakteerd op heerlijke zuigende geluiden gevolgd door een luide ” plop” welke erop duidt dat je achterwerk los is gekomen van de band. Dit hele schouwspel wordt op enige hoogte (9,5 meter!) onder het toeziend oog van erg hippe jongeren in ditto kledij gevolgd. Je doet wat voor je kind zeg maar. Je houdt de plaatselijke Slidepark dude goed in de gaten want deze meldt je wanneer je je naar de rand mag gaan begeven om je vervolgens in een vrije val naar beneden te laten storten. Want het slidepark heeft niet alleen ” gewone” glijbanen maar de glijbaan in kwestie is een half pipe genaamd the wacky wave, waar je dus met je, oh so charming, knalgele band vanaf stort. Als een soort van baby schildpad op zoek naar het dichtsbijzijnde water mag je na het akkoord van de Slidepark dude al peddelend met je armen, jezelf over de rand werpen. En dan komt het gevaar… je gaat dus in een soort van freefall naar beneden. Kijk dan is de zuigkracht tussen lijf en band wel welkom hoor. Na een fractie airborne te zijn glij je dus weer richting aarde om vervolgens net zo hard weer aan de andere kant omhoog te gaan. Net wanneer je echt gaat denken dat je te zwaar bent voor dit soort activiteiten omdat het eind van de glijbaan nu wel heel erg dichtbij komt, glij je weer achterwaarts en deze schommelbeweging gaat nog even in iets minder heftige mate door. Al met al een zeer geslaagd waterpark, waar ook nog andere glijbanen zijn, glijbanen met lampjes, glijbanen zonder lampjes etc etc. Je sjouwt je alleen helemaal ongans met zo’n band en ik zou er bij een lekker zomers dagje niet willen zijn; gezien de verwachte wachttijd. Ben je een daredevil, adrenaline kick zoeker, dan kan je hier wel je ei kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *